nowmag.gr

Μια ομάδα χάκερ που είναι γνωστή ως ShinyHunters υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι την μεγαλύτερη, υποκλοπή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Διαδικτύου τα οποία πουλά στη μαύρη αγορά του κυβερνοχώρου.

Οι χάκερ λένε ότι κατάφεραν να αποσπάσουν προσωπικά δεδομένα (ονόματα, e-mails, τηλεφωνικούς αριθμούς, κωδικούς τραπεζικών καρτών κ.α.) περίπου 560 εκατομμυρίων πελατών της Ticketmaster, μιας δημοφιλούς πλατφόρμας πώλησης εισιτηρίων για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (συναυλίες κ.α.), για τον κινηματογράφο ή το θέατρο κ.α. που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ και λειτουργεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Οι χάκερ πωλούν προς 500 χιλιάδες δολάρια την τεράστια λίστα προσωπικών δεδομένων που υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεση τους με την εταιρεία που ελέγχει την πλατφόρμα να μην έχει ακόμη τοποθετηθεί επίσημα για το γεγονός.

Η συμβουλή

Ειδικοί προειδοποιούν πάντως όσους είναι χρήστες της πλατφόρμας να προχωρήσουν για λόγους ασφαλείας μόνοι τους σε αλλαγή των κωδικών με τους οποίους αποκτούν πρόσβαση σε αυτή. Όπως είναι ευνόητο η πλατφόρμα αποτελεί λόγω του μεγέθους της στόχο των κακόβουλων του Internet και τον Οκτώβριο του 2023 είχε δεχθεί επίθεση που προκάλεσε προβλήματα στις πωλήσεις εισιτηρίων για εμφανίσεις της Τέιλορ Σουίφτ. Πάντως η πλατφόρμα το 2010 δέχθηκε πρόστιμο ύψους δέκα εκατ. δολαρίων με την κατηγορία ότι ακολούθησε τακτικές χάκιγκ σε μια ανταγωνιστική πλατφόρμα.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 3/6/2024)

You May Like This